fbpx

Forskellige linsetyper hos Madsen Optik i Holstebro

Der findes forskellige linsetyper, og dine behov er afgørende for, hvilken du skal vælge. Hos Madsen Optik lægger vi stor vægt på, at du finder en linsetype, der passer til lige netop dig.

Hvilken linsetype skal jeg vælge?

Vi har i nedenstående lavet en kort guide, så du kan skabe et overblik over, hvilken type kontaktlinse du bør vælge. Du kan samtidig finde mere information om de forskellige linsetyper på de forskellige undersider.

 • Endagslinser yder komfort og sikkerhed og er ideel til sport og fritidsaktiviteter.
 • 14-dagslinser kan du sove med, og de er lette at rengøre.
 • Månedslinser er kun til dagsbrug og skal renses hver aften.
 • Døgnlinser kan bruges døgnet rundt i op til 30 dage.
 • Flerstyrkelinser giver dig skarpt syn uanset afstand. Denne linsetype kræver tilvænning, men tilbyder til gengæld god synskomfort.

Du kan få vejledning til linsetyperne hos Madsen Optik i Holstebro. Så hvis du overvejer kontaktlinser, så kom forbi din optiker i Holstebro, hvor vi tager en snak om den linsetype, der vil passe netop dig.

Madsen Optik i Holstebro hjælper dig med kontaktlinserne

Er du ny til kontaktlinser? For mange er det at bruge kontaktlinser en svær ting at vænne sig til – for mange er det ligefrem noget, man skal overvinde; at skulle putte noget i øjnene med fingrene er nemlig sjældent noget, man forbinder med en komfortabel følelse.

Men faktisk er det at bruge kontaktlinser i høj grad en vanesag, og når man først har taget på håndteringen af polymermaterialet, kan du løbe frit ud i hverdagen med større frihed og de mange andre fordele, der følger med kontaktlinserne.

Linser er for mange et virkelig fornuftigt alternativ til briller. Derfor har vi samlet en lille guide, hvor vi håber at kunne afmystificere kontaktlinsen en smule og også vise dig, hvor let og ufarligt det er at håndtere linserne til hver dag.

Det hele begynder med et tjek til kontaktlinser

Når først du har fået lyst til at forsøge dig med kontaktlinser, skal du besøge din optiker. Hos Madsen Optik i Holstebro kan du få lavet det obligatoriske syns- og sundhedstjek af dine øjne, hvor optikeren vurderer, hvilken type kontaktlinser og hvilken styrke kontaktlinserne skal have, for at du får det optimale ud af linserne.

Undersøgelsen foregår via et tjek af øjnene med et skarpt lys, hvor vi også tjekker øjnene for uregelmæssigheder eller skader, der kan gøre det ubekvemt at bruge kontaktlinser.

Sammen med din optiker i Holstebro har I nu fundet den helt rigtige løsning for dig. Nu er det tid til, at du skal igennem dét, der afskrækker mange fra at benytte kontaktlinser: de skal sættes i! Heldigvis bliver det lynhurtigt rutine, og du finder ud af, at det faktisk slet ikke er så svært og i øvrigt både ufarligt og smertefrit at gøre.

Alt efter hvilken type linser du har fundet, der passer bedst til dit behov, vil emballagen af linserne variere; fx ligger endagslinser i små pakker dækket med folie, mens månedslinser ligger i en lille bøtte med et låg. Uanset hvilken type linse du benytter, er der ikke forskel på håndteringen.

Sådan håndterer du kontaktlinser

 1. Vask dine hænder (!). Det er afgørende med god håndhygiejne, når du håndterer dine kontaktlinser. Sørg for at dine hænder er rene, så bakterierne fra dine fingre ikke kommer i dine øjne.
 2. Åben kontaktlinsens emballage, og brug din pegefinger til at få fat på en af linserne.
 3. Tjek linsen. Er der snavs? Vender den rigtigt? Er kanten beskadiget? Er der en tydelig rand på linsen, vender den på vrangen. Er linsen beskadiget, skal du smide den væk.
 4. Brug ren rensevæske, hvis linsen er snavset – aldrig vand fra hanen! Det er vigtigt, at du renser linserne, inden du bruger dem, hvis den er snavset.
 5. Placer kontaktlinsen på spidsen af din pegefinger. Brug din tommelfinger og din pegefinder på den anden hånd til at holde øjet åbent ved at presse øjenlågene fra hinanden, så øjet er åbent og du undgår at blinke.
 6. Før nu kontaktlinsen mod midten af øjet. Pres den ikke ind på øjet, men lad den glide på plads af sig selv. Undgå at røre selve øjet.
 7. Bevæg øjnene fra side til side og op og ned, så du sikrer, at den sidder ordentligt. Luk øjet, så du fjerner eventuelle luftbobler.
 8. Sådan, det var ikke slemt. Nu gør du bare det samme med det andet øje.

Nu ved vi, hvordan vi placerer den tynde halvcirkel i øjet, så du er klædt på til at se alt det, der skal ses i løbet af en dag. Men hvad så om aftenen, når Ole Lukøje banker på? Til den tid er det altid en god idé at fjerne linserne for natten, så øjnene kan sove i fred uden at skulle ligge i ske med det ellers velmenende fremmedlegeme.

Hos Madsen Optik i Holstebro har vi lavet en lille guide til, hvordan du igen fjerner de ellers så omhyggeligt indsatte linser.

Sådan fjerner du dine kontaktlinser

 1. Som altid: Husk nu håndhygiejnen! Vask hænderne grundigt og tør dem godt af.
 2. Kig dig selv i spejlet og vip hovedet en anelse ned på brystet, og træk dit nederste øjenlåg lidt ned.
 3. Med spidsen af din finger skal du føre linsen ned til det hvide i øjnene, hvor du forsigtigt kan klemme linsen ud.
 4. Gør nu det samme på det andet øje.

Vi håber, at du nu er klar til at nyde dine kontaktlinser. Har du flere spørgsmål, eller er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kigge forbi vores butik i Holstebro, eller kontakte os mail eller telefon. Vi er din optiker i Holstebro, og vi er klar til at hjælpe!